Groningse kunstrijder Michel Tsiba kan na korte kür naar huis

Michel Tsiba en Daria Danilova
Michel Tsiba en Daria Danilova © Orange Pictures
Voor Michel Tsiba is het WK Kunstrijden in een teleurstelling geëindigd. Hij plaatste zich bij het paarrijden niet voor de vrije kür. De in Groningen geboren zoon van een Russische vader en Oekraïense moeder eindigde in de kwalificatie op de tweeëntwintigste plaats
De eerste twintig koppels gaan door naar de finale van donderdagavond. Samen met zijn Russische partner Daria Danilova kwam Tsiba zo'n drie punten tekort om nog een keer in actie te komen tijdens zijn eerste wereldkampioenschap.
De twee leverden een verre van vlekkeloze oefening af. Bij de drievoudige Salchow ging Tsiba onderuit bij de landing. Ook de andere elementen werden niet perfect uitgevoerd of kregen een lage moeilijkheidsgraad mee.

Olympische Spelen

Het was de eerste keer dat Nederland was vertegenwoordigd bij het wereldkampioenschap paarrijden. De prestatie van Tsiba en Danilova komt de kwalificatie voor de Olympische Spelen niet ten goede. Bovendien moet Danilova over een Nederlands paspoort beschikken om voor Nederland aan de Spelen te kunnen deelnemen. Ze doet inmiddels een inburgeringscursus.