Politie arresteert 22-jarige man uit Grootegast wegens ontvoering in Doezum (update)

De politie bij de woning waar de inval was
De politie bij de woning waar de inval was © Noordernieuws
Een 22-jarige vrouw uit de gemeente Achtkarspelen is vrijdagmiddag ontvoerd bij een opzettelijke aanrijding in Doezum. De verdachte van de ontvoering, een 22-jarige man uit Grootegast, kon vrijdagavond worden opgepakt nadat hij zich bij de politie had gemeld.
De vrouw was op dat moment in het gezelschap van de man. 'Wij hebben ons vervolgens over haar ontfermd', aldus een politiewoordvoerder.
Vrijdagavond deed de politie in verband met de zaak een inval in een woning aan de Peebos in Doezum. Daarbij waren meerdere politiewagens aanwezig en cirkelde er enige tijd een politiehelikopter rond. De omgeving was afgezet.

Botsing

De inval volgde op een incident vrijdagmiddag op de Eesterweg in Doezum. Daarbij achtervolgde een grijze Mercedes een rode VW Golf. De bestuurder van de Mercedes reed daarbij op de Golf in, waarna die laatste tegen een boom botste.
'Wij kregen rond half vijf een melding dat één van de twee automobilisten uit de andere auto een vrouw mogelijk tegen haar wil had meegenomen', vertelt de politiewoordvoerder. De politie startte vervolgens een grootscheepse zoekactie. Via een Burgernetmelding riep de politie mensen op uit te kijken naar de grijze Mercedes, maar die werd aanvankelijk niet aangetroffen.

Gewond

De bestuurder van de Golf raakte bij de botsing gewond. Hij is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.
De rode VW Golf die werd aangereden
De rode VW Golf die werd aangereden © Noordernieuws

Woninginval

Enkele uren later, rond half zeven, viel de politie de woning aan de Peebos in Doezum binnen. De man en de vrouw werden daar niet aangetroffen. De Mercedes waarin de verdachte reed, is later gevonden en onderzocht.

Verdachte en slachtoffer kenden elkaar

De verdachte en het slachtoffer waren bekenden van elkaar. De verdachte zit vast en wordt verhoord. Ook het slachtoffer en getuigen zullen worden gehoord.
Volgens omwonenden werd vorig jaar ook al een inval in het huis aan de Peebos gedaan.
(Het bericht is geüpdatet met de leeftijd en de woonplaats van de betrokkenen)