Opnieuw tegenslag Cultuurhuis

Opnieuw tegenslag Cultuurhuis
WINSCHOTEN - De inwoners van de gemeenten Scheemda, Winschoten, Reiderland en Bellingwedde moeten nog een maand wachten voor ze de ontwerpen voor het nieuwe Cultuurhuis gepresenteerd krijgen.
Maandag zouden de twee ontwerpen worden gepresenteerd aan de inwoners. Vrijdag heeft een derde architect op de valreep bezwaar aangetekend om zo ook nog een ontwerp in te kunnen dienen. Het kort geding van deze zaak dient op 14 april. Waarschijnlijk kunnen pas op 1 mei de twee of drie ontwerpen aan de inwoners gepresenteerd worden, met aansluitend de verkiezing via internet.
Het Cultuurhuis in Winschoten gaat onderdak bieden aan een theater, een centrum voor de kunsten, een muziekschool, een bibliotheek, een evenementenhal en de lokale omroep.
De twee andere ontwerpen zijn vrijdag wel gepresenteerd aan de gemeenteraden en de colleges van B&W van de vier Oldambtgemeenten. Ook de pers was hierbij aanwezig. Bij het ontwerp van Atelier Pro Architekten uit Den Haag is veelvuldig gebruik gemaakt van klinkers. Het andere architectenbureau, Greiner Van Goor Huijten uit Amsterdam, die ook tekende voor de restauratie van theater Carré in Amsterdam, heeft juist veel glas verwerkt.