Veendam en Haarlem scoren niet

VEENDAM - BV Veendam heeft de negatieve reeks van zeven opeenvolgende nederlagen vrijdagavond doorbroken met een 0-0 gelijkspel in de thuiswedstrijd tegen FC Haarlem.
Trainer Joop Gall had zijn elftal op vijf plaatsen gewijzigd, maar dat zorgde niet voor een beter spelniveau. Zowel Veendam als Haarlem leverden aan de Langeleegte een heel matige wedstrijd af. De gasten kregen binnen tien minuten twee goede kansen, maar doelman Jeroen Lambers redde. Halverwege de eerste helft faalde Patrick Lip alleen voor de keeper. Na de pauze kwam Serdar Öztürk in het veld voor Mark Veldmate. Mede hierdoor speelde BV Veendam wel meer op de helft van de tegenstander, maar kansen bleven uit. Pas in het slotkwartier zorgden een schot van Martijn van der Laan en een paar pogingen van Öztürk nog voor enig gevaar. De 0-0 eindstand paste bij het beeld van de wedstrijd.
BV Veendam staat 19e in de Jupiler League met 27 punten uit 31 wedstrijden. Nummer laatst, FC Omniworld, won, waardoor het verschil met de hekkensluiter nog maar één punt is.