Man die verdacht wordt van brandstichting in shoarmazaak blijft vastzitten

De brandweer bij de shoarmazaak waar brand werd gesticht
De brandweer bij de shoarmazaak waar brand werd gesticht © Noordernieuws /De Vries Media
Een 24-jarige man uit Stadskanaal die wordt verdacht van het stichten van brand in een shoarmazaak in Nieuw-Buinen door een molotovcocktail naar binnen te gooien, blijft in ieder geval tot eind mei vastzitten.

Geen bier meer

De Knoalster werd op de avond van 11 oktober vorig jaar kwaad, omdat hij geen bier meer kreeg in de zaak. Het was tien uur en de shoarmatent ging sluiten. Rond half één die nacht gooide hij uit woede een molotovcocktail naar binnen.
Toen de brandweer kwam, stond het pand aan het Noorderdiep al vol rook. Het vuur was uiteindelijk snel geblust. De volgende ochtend werden de man uit Stadskanaal en een 52-jarige plaatsgenoot aangehouden. Die laatste mocht een dag later weer naar huis.

Zaak uitgesteld

Dinsdag zou de strafzaak tegen de mannen inhoudelijk behandeld worden, maar de zaak is uitgesteld omdat de reclassering nog onderzoek moet doen naar de 24-jarige man. Hij is wel al onderzocht door een psycholoog. Die heeft vastgesteld dat de kans op herhaling laag is.
Onder meer om die reden vroeg advocaat Evert van der Meer om zijn cliënt voorlopig vrij te laten. De man heeft bovendien een eigen bedrijf, dat door zijn voorarrest stilligt, en hoge belastingschulden, die nu alleen maar oplopen.
Maar de rechtbank in Assen vindt de zaak te ernstig om hem naar huis te laten gaan. Op 27 mei wordt de strafzaak tegen hem alsnog behandeld.