Lycurgus alsnog geplaatst voor finalereeks door uitglijder Orion (update)

Vreugde bij Lycurgus na plaatsing voor de eindstrijd om het landskampioenschap archiefbeeld
Vreugde bij Lycurgus na plaatsing voor de eindstrijd om het landskampioenschap archiefbeeld © Orange Pictures
De volleyballers van Amysoft/Lycurgus hebben zich alsnog geplaatst voor de finale om het landskampioenschap. Concurrent Orion verloor woensdagavond op bezoek bij Sliedrecht Sport met 3-2.
De ploeg van coach Arjan Taaij was overgeleverd aan het resultaat vanavond in Sliedrecht en kreeg de helpende hand toegestoken van de Sliedrechtenaren die de eerste set met 26-24 wonnen en de derde set met 25-14. Orion pakte de tweede set met 20-25, de vierde met 22-25. De laatste set ging met 15-10 naar Sliedrecht Sport. Dit leverde de concurrent van Lycurgus slechts één punt op. Hierdoor komt de ploeg uit Doetinchem twee punten tekort ten opzichte van de Groningers.

Pijlen eerst op bekertoernooi

Lycurgus kan zich nu met een gerust gevoel eerst op het bekertoernooi gaan richten. Hierin spelen de blauwhemden op vrijdag 2 april de kwartfinale in Nijmegen tegen VoCaSa. Het eerste finaleduel om het landskampioenschap is gepland voor zaterdag 10 april in Apeldoorn. Het is voor het zesde jaar op rij dat de blauwhemden zich hebben weten te plaatsen voor de play-offs om het landskampioenschap.
Dit bericht is geüpdatet toen de wedstrijd tussen Sliedrecht Sport en Orion was afgelopen