ACAB betekent.....Acht Cola, Acht Bier

GRONINGEN - Een 30-jarige Stadjer wist donderdagavond een originele uitleg te geven over de tatoeage in zijn nek. De man had de letters ACAB in zijn nek laten tatoeëren, hetgeen volgens de politie All Cops Are Bastards betekent.
De dienders, die de man vanwege mogelijke drugshandel om een legitimatiebewijs vroegen, waren echter niet zo gecharmeerd van de uiting. Tegen de man werd dan ook proces-verbaal opgemaakt wegens belediging.

Wat de Stadjer betreft was er echter niets aan de hand, omdat het volgens hem geen belediging betrof. De letters ACAB zouden namelijk de afkorting zijn van ‘Acht Cola Acht Bier’. Overigens gaf hij eerst wel toe dat hij de tatoeage had laten zetten na een celstraf.

In een reactie laat de politie weten dergelijke beledigingen hoog op te nemen. 'Of het nu op een muur staat, een shirt, of een nek, beledigen van de politie mag niet', aldus politiewoordvoerder Ger Blokzijl.

In Engeland bestaat overigens nog een variant. Daar beweren mensen met dezelfde tatoeage bij een aanhouding dat het staat voor Always Carry A Bible.
Deel dit artikel:

Recent nieuws