Tafeltennis in Middelstum zet in op landstitel en tafeltennisarena

De oude hal van Midstars wordt wellicht ingeruild voor een nieuwe topsportarena
De oude hal van Midstars wordt wellicht ingeruild voor een nieuwe topsportarena © Henk Elderman
De tafeltenniscompetitie is eind maart stilgelegd door de coronacrisis. Klimaatgroep Stars uit Middelstum komt daardoor pas in september weer in actie. De ambities van het team dat uitkomt in de Eredivisie zijn naar boven bijgesteld.
Afgelopen seizoen keerde de formatie terug op het hoogste niveau. Half oktober werd de competitie na vier wedstrijden beëindigd met een derde plek op de ranglijst.
Teammanager Jan Tammenga haalde drie buitenlandse profspelers naar Middelstum die bij toerbeurt ingevlogen werden. Samen met enkele nationale talenten moesten zij ervoor zorgen niet te degraderen. Dat leek na de eerste vier duels makkelijk te lukken. In de komende maanden gaat Tammenga aan de slag om die doelstelling opnieuw te kunnen halen. Welke spelers blijven of erbij komen, is nog niet bekend.

Tafeltennisarena

Inmiddels zijn er gesprekken gepland met de gemeente Eemsdelta. Onderwerp daarvan is de bouw van een nieuwe tafeltennisarena. De sporthal aan de Coendersweg wordt geteisterd door aardbevingsschade. Leden van de club hebben ervoor gezorgd dat het knusse onderkomen werd opgeknapt. Hierdoor ontstond een heuse topsportambiance stelt de club.

Plannen

De sportieve ambitie is om binnen drie jaar een gooi te doen naar het landskampioenschap. Om dat te bereiken is er de wens om de spelers vaker en met betere tegenstanders te laten trainen. Men streeft ernaar om dat dichter in de buurt van Middelstum te doen. Ook zijn er concrete plannen om buitenlandse trainingsstages te organiseren.

Zonder kleerscheuren

Om dit te realiseren zijn er voldoende financiële mogelijkheden. De club is de afgelopen (corona)maanden zonder kleerscheuren doorgekomen door de steun van de hoofdsponsor en de bijdrage van trouwe kleinere sponsoren.
De vereniging meldt met trots dat de kosten flink binnen de perken zijn gebleven omdat er minder wedstrijden werden gespeeld. Alles bij elkaar opgeteld kan daardoor de voorbereiding op het nieuwe seizoen zeer vroegtijdig opgestart worden.