BV Veendam weet weer wat winnen is

OSS - BV Veendam heeft vrijdagavond in de Jupiler League de uitwedstrijd tegen TOP Oss met 3-2 gewonnen. Het was de eerste overwinning na zeven opéénvolgende nederlagen en een gelijkspel.
Veendam controleerde de wedstrijd in het eerste half uur en had ook het meeste balbezit. Nadat Serdar Öztürk in de beginfase al de paal had getroffen, opende Erwin Buurmeijer de score in de elfde minuut. De gelijkmaker viel in de 36e minuut, waarbij BV Veendam doelman Jeroen Lambers niet vrijuit ging. Hij liet een bal los en daar profiteerde Karim Fachtali van. Na een 1-1 ruststand soleerde Patrick Lip in de 56e minuut door de defensie van TOP Oss en zorgde voor een nieuwe voorsprong.
Een kwartiertje voor tijd besliste invaller Luciano Dompig de wedstrijd door attent te reageren en de 1-3 binnen te tikken. Vlak daarvoor redde Lambers BV Veendam door Erik Quekel van scoren af te houden. Vervolgens had Buurmeijer zijn tweede treffer van de avond kunnen scoren, maar doelman Wilko de Vogt voorkwam dit. Een minuut voor tijd schoot Fachtali zijn tweede treffer van de avond binnen. In de laatste minuten ontstonden nog een aantal hachelijke situaties voor het doel van BV Veendam, maar de eerste zege sinds 23 januari kon gevierd worden.
BV Veendam blijft één na laatste met 30 punten uit 32 wedstrijden.