Afgelopen: FC Groningen verslaat VVV door late treffer El Hankouri

Spectaculair duel tussen Gudmundsson en VVV-speler Pachonik
Spectaculair duel tussen Gudmundsson en VVV-speler Pachonik © Orange Pictures
FC Groningen heeft zaterdagavond de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo met 1-0 gewonnen door een doelpunt vlak voor tijd van Mo El Hankouri.
  • 90+9 Afgelopen! FC Groningen trekt de 0-1 over de streep. Lang gebeurde er weinig voor beide doelen, maar de treffer van El Hankouri is voldoende voor de drie punten. Treffer Roemer terecht geannuleerd vanwege buitenspel Giakoumakis.
  • 90+3' Het lijkt erop dat Giakoumakis de bal nog raakte en daardoor staat Roemer buitenspel. Doelpunt gaat niet door! Het blijft 0-1.
  • 90+3' Toch ook nog de gelijkmaker van VVV. Eventjes een gebrek aan concentratie bij de FC na een lange bal, Roemer profiteert. Het is 1-1.
  • 87' FC Groningen komt met tien man op voorsprong. Mo El Hankouri gaat goed een duel aan, loopt door en scoort met een goed geplaatst afstandsschot.
  • 86' Bart van Hintum vervangt Strand Larsen. VVV heeft een aantal aardige kansen gehad, maar de FC blijft nu met kunst- en vliegwerk overeind.
  • 81' Wissel bij FC Groningen; Dankerlui komt in het veld. Hij vervangt Tomas Suslov.
  • 75' Nog een kwartier te gaan in een hele saaie wedstrijd die door de vroege rode kaart onthoofd is. Doelpuntloos blijft het.
  • 65' Beide ploegen slagen er niet in om gevaarlijk te worden voor het doel van de tegenstander. Lijkt op een doelpuntloos gelijkspel af te koersen.
  • 55' Groningen loert logischerwijs meer op de counter nu, VVV is nog geen enkele keer gevaarlijk geworden voor het doel van Padt.
  • 46' De tweede helft is begonnen, geen wissels.
  • 45+2' Het is rust in Venlo. Voor beide doelen is erg weinig gebeurd. De rode kaart van Matusiwa meest besproken moment, wie breekt dit duel open?
  • 35' VVV heeft iets meer de bal nu, maar weet niets af te dwingen. Groningen oogt nog steeds gevaarlijker, ook met tien spelers.
  • 28' Afstandsschot van Suslov gaat een metertje over het doel van VVV. Buijs is de organisatie aan het terug brengen na de rode kaart voor Matusiwa.
  • 20' De tweede gele kaart voor Matusiwa. Iets te laat in het duel met Van Crooy, Nijhuis twijfelt niet en stuurt de aanvoerder eraf. Groningen verder met tien.
  • 18' Groningen blijft veruit de betere ploeg, VVV zelfs nauwelijks op de helft geweest van de bezoekers maar geen uitgespeelde kansen meer gezien.
  • 7' De eerste gele kaart van de wedstrijd is voor Matusiwa. Harde charge op Van Crooy, de aanvoerder van de FC moet vanaf nu extra oppassen.
  • 3' Goed begin van de bezoekers; bal na een behoorlijke stuit op de bovenkant van de lat via El Hankouri. Voorzet kwam van Gudmundsson.
  • 1' Het duel VVV tegen FC Groningen is begonnen. Bij de FC staat Dammers centraal achterin, is Matusiwa terug als controlerende middenvelder en speelt topscorer Strand Larsen in de spits.
Na de interlandbreak komen de clubs langzaam maar zeker in de beslissende fase van de competitie. Voor FC Groningen betekent dit voorlopig het veilig stellen van een plek die recht geeft op deelname aan de play-offs om Europees voetbal. Coach Danny Buijs kan op Lundqvist en Robben na beschikken over een volledig fitte selectie. Daarom zal de opstelling behoorlijk afwijken van de laatste verloren competitiewedstrijd tegen RKC Waalwijk (3-1).

Topscorer Giakoumakis

In eigen huis werden de Venlonaren met 2-1 verslagen door goals van Joosten en Strand-Larsen. Voor VVV scoorde hét doelpuntenfenomeen dit seizoen in de eredivisie Giakoumakis. De Griek is topscorer met 24 treffers. Ook voor de Limburgers kwam de interlandbreak als geroepen. Na een onrustige fase waarin coach Hans de Koning werd ontslagen hopen de geelhemden met het aanstellen van Jos Luhukay de stabiliteit terug te brengen en niet in de degradatienood te komen.