Boetes in natuurgebieden; vooral voor baasjes van loslopende honden

Wie vandaag de natuur introk, deed er goed aan om zich aan de plaatselijk geldende regels te houden. Maar dat deed niet iedereen en daarom werd op verschillende plekken in de Groningse natuur in totaal 26 keer proces-verbaal opgemaakt.

Omdat in deze tijd van het jaar veel jonge dieren in de natuur zijn, waarschuwden toezichthouders van Het Groninger Landschap er afgelopen weken al voor: 'Dieren zijn extra kwetsbaar. Geniet, én respecteer de huisregels: blijf op de paden, houd honden aan de lijn en laat geen afval achter'.

Op Eerste Paasdag gingen toezichthouders van Het Groninger Landschap met politieagenten op pad om te kijken of mensen zich daadwerkelijk aan de regels in verschillende natuurgebieden hielden en dat bleek lang niet overal het geval te zijn.

Illegale vangkooi

De politie schreef uiteindelijk negentien keer een proces-verbaal uit aan mensen die hun hond los in een gebied hadden lopen, waar dat niet is toegestaan. Ook moesten twee mensen hun gegevens achterlaten voor vissen zonder schriftelijke toestemming. Drie personen fietsten op plekken waar dat niet mocht en werden eveneens berispt. Ook werden boetes uitgeschreven voor het stichten van brand en het uitzetten van een illegale vangkooi.

Lees ook:

- Boswachters: 'Van harte welkom in de natuur, maar gedraag je'

Meer over dit onderwerp:
112nieuws brand natuur
Deel dit artikel:

Recent nieuws