D-reizen, met negen vestigingen in Groningen, is failliet

Reisorganisatie D-reizen is dinsdag failliet verklaard door de rechter. Volgens het bedrijf kwam er door de coronacrisis te weinig geld binnen. Ook zou het voucherfonds van de overheid te laat zijn goedgekeurd.

D-reizen heeft in onze provincie vestigingen in Groningen (binnenstad en Paddepoel), Appingedam, Delfzijl, Haren, Hoogezand, Veendam, Stadskanaal en Winsum.

Klanten krijgen geld terug

Klanten die nog vouchers van D-reizen hebben, hoeven zich volgens de Stichting Garantiefonds Reisgelden geen zorgen te maken. 'Die krijgen dat nog steeds vergoed via het garantiefonds', laat directeur Frank Oostdam van reiskoepelorganisatie ANVR weten aan de NOS.

Negen Groningse vestigingen

Bij D-reizen werken 1.150 mensen verdeeld over 285 reisbureaus. Hoeveel daarvan bij Groningse vestigingen werken, is onduidelijk. De meeste bureaus zijn dinsdagochtend niet bereikbaar of willen op dit moment geen reactie geven.

Wachtte op nieuw fonds

Het bedrijf wachtte op duidelijkheid over een nieuw garantiefonds van de overheid. Daarmee konden reisorganisaties geld teruggeven aan klanten voor vouchers die zij eerder uitdeelden. Het fonds is inmiddels goedgekeurd, maar D-reizen wachtte naar eigen zeggen nog op de eerste betaling. Daardoor kon de organisatie een faillissement niet voorkomen.

De curator zoekt uit of er mogelijkheden zijn voor een doorstart van D-reizen.

Lees ook:
- Het laatste nieuws in ons coronablog

Meer over dit onderwerp:
noordzaken Ondernemers economie
Deel dit artikel:

Recent nieuws