Bie de Lidl levert RTV Noord gepeperde boete op

GRONINGEN - RTV Noord krijgt een gepeperde rekening gepresenteerd. Reden is het veelvuldig draaien van het nummer Bie de Lidl van Voorheen de Bende mit Pazzipanten.
Door het meermaals ten gehore brengen van Bie de Lidl heeft de omroep de reclameregels met voeten getreden, zegt het Commissariaat voor de Media. Daarom krijgt RTV Noord een boete van 33.000 euro. Om geen risico te lopen heeft de omroep besloten het liedje vanaf nu te weren.
Hoofd gevarieerde programma's, Mischa van den Berg, baalt stevig en vindt het oordeel van het commissariaat maar haarkloverij. 'Moeten wij een creatieve uiting beperken, omdat hier misschien iets van reclame in zit? Daar geloof ik niet in. Dit is leuk, hier hebben mensen lol aan gehad', fulmineert hij. Ook de leden van de Bende zijn verbolgen. 'Hartstikke balen, zeggen zij, voor RTV Noord natuurlijk, maar het kost ons ook een hoop inkomsten'.
Het Commissariaat voor de Media wil niet reageren. Wel laat de instantie desgewenst weten dat de zaak aan het rollen kwam na een klacht van een supermarkt die zich achtergesteld voelde.
RTV Noord heeft tot woensdag 17:00 uur de tijd om in beroep te gaan. Via deze site kunnen mensen bovendien kenbaar maken dat ze het niet eens zijn met het besluit, door een petitie te ondertekenen.
U kunt hier de petitie ondertekenen
Beluister hier het gecensureerde nummer