Lopend Vuur: Ik kan niet zonder mijn huis-aan-huisblad

We kennen ze allemaal wel: de plaatselijke kranten die wekelijks in de brievenbus worden gegooid. Vaak zijn ze gratis, in sommige gevallen in een abonnementsvorm.

De kranten staan vol met plaatselijk nieuws en vaak ook officiële berichten van de gemeente. Ze hebben namen als De Eemsbode, De Kanaalstreek of de HS-krant.

Uitgeversconcern NDC Mediagroep wil nu af van alle huis-aan-huisbladen. NDC ziet binnen het bedrijf geen perspectief meer voor de 40 week- en nieuwsbladen die het in Groningen, Friesland, Drenthe en kop van Overijssel en in Flevoland verspreidt.

De uitgever wil ze afstoten na een intern onderzoek dat heeft uitgewezen dat winst maken met de huis-aan-huiskranten nauwelijks nog mogelijk is. Dat heeft vooral te maken met tegenvallende advertentie-inkomsten, de belangrijkste bron van inkomsten voor deze bladen. Het is een probleem waar alle uitgevers van deze gratis verspreide bladen mee worstelen en dat door corona alleen nog maar is versterkt.

En dat in een tijd waarin steeds meer belang wordt gehecht aan lokale en regionale journalistiek.

Ons Lopend Vuur:

Praat mee

Geef je mening over ons Lopend Vuur. Dat kan via de facebookpagina van Radio Noord.

We kennen ze allemaal wel: de plaatselijke kranten die wekelijks in de brievenbus worden gegooid. Kan jij zonder een huis-aan-huisblad? #edwinopnoord

Posted by Radio Noord on Tuesday, April 6, 2021

Tattoo

'Van een tattoo krijg je spijt' was maandag ons Lopend Vuur. Van de 8.704 stemmers was 64 procent het daarmee eens, 36 procent oneens.

Meer over dit onderwerp:
lopendvuur
Deel dit artikel:

Recent nieuws