Groningen kent geen groei in aantal nieuwe coronabesmettingen

Onze provincie telde de afgelopen week minder nieuwe coronabesmettingen dan een week daarvoor.

Er kwamen 960 positieve tests bij, de week ervoor 1137; een afname van vijftien procent.

Vergeleken met de rest van Nederland heeft onze provincie het laagste aantal besmettingen, namelijk 160 per 100.000 inwoners. Landelijk zijn het er 279 per 100.000 inwoners.

Vooral thuis besmet geraakt

Volgens de GGD worden de besmettingen in bijna 60 procent van de gevallen thuis opgelopen. Op plek twee staan de besmettingen 'bij bezoek in de thuissituatie' (23 procent). Dit is een nieuwe categorie van het RIVM, vertelt een woordvoerder van de GGD. 'Omdat ‘thuissituatie’ een te grote vergaarbak werd van verschillende situaties hebben ze die opgeknipt in ‘huisgenoten’ en ‘bezoek’.'

De categorie vrije tijd, die de afgelopen weken ook steeds voor veel besmettingen zorgde, is komen te vervallen.

De verdeling over de leeftijdscategorieën is nagenoeg hetzelfde gebleven; de helft van het aantal besmettingen vindt plaats in de categorie 30-64 jaar.

Stad Groningen heeft het rustig

De meeste positieve tests werden gevonden in Pekela, Westerwolde, Stadskanaal, Oldambt en Midden-Groningen. Net als voorgaande weken doet de stad het beter dan het provinciaal gemiddelde. Niet meer dan 143 op 100.000 stadjers zijn besmet.

Voor het eerst in weken is het aantal afgenomen tests niet toegenomen. Dit zou volgens de GGD kunnen komen door het paasweekend. Dit betreft overigens alleen de testen die door de GGD zijn gedaan. Ziekenhuizen en verschillende zorginstellingen testen hun personeel zelf.

Meer over dit onderwerp:
zorg groningen-stad
Deel dit artikel:

Recent nieuws