Twee inwoners Midden-Groningen opgepakt bij het oprollen van internationaal drugsnetwerk

De politie heeft woensdag twee personen gearresteerd tijdens een grootschalige actie in Hoogezand, Sappemeer en Foxhol. Agenten kregen daarbij hulp van de Duitse politie.

De politie viel in totaal acht panden binnen in de drie dorpen. De aangehouden verdachten wordt het bezit en de handel in verdovende middelen ten laste gelegd.

Tonnen in beslag genomen

Bij de doorzoekingen werden ruim 200.000 euro aan contanten en verschillende luxegoederen in beslag genomen. Volgens de politie is er ook 'een aanzienlijke hoeveelheid' verdovende middelen gevonden.

Het internationale onderzoek naar de verdachten begon in 2019 en werd vanuit Oldenburg in Aurich geleid. Agenten vermoeden dat de Groningers betrokken zijn bij het opzetten van grootschalige en georganiseerde drugssmokkel en -handel.

Telefonisch drugs bestellen

De verdachten zouden jarenlang drugs hebben verkocht aan kopers die vooral uit Noordwest-Duitsland kwamen. Bestellingen werden telefonisch geplaatst. Vaak werd de drugs op openbare plekken in Nederland overgedragen. Als de Duitse klanten meer betaalden, konden de verdachten ook in het grensgebied van Nedersaksen de drugs afleveren.

In sommige gevallen werden meerdere kilo's drugs tegelijkertijd verkocht. De politie traceerde enkele transacties. De verdachten zouden in totaal meer dan achttien kilo cocaïne, acht kilo heroïne, 1.1 kilo crystal meth, 17.5 kilo amfetamine, 78 kilo cannabisproducten en 223 kilo hulpstoffen hebben verhandeld.

Meer aanhoudingen niet uitgesloten

Het onderzoek loopt nog. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit. De aangehouden verdachten worden voorgeleid aan een Nederlandse officier, om ze daarna aan Duitsland over te leveren.

Lees ook:
- Man uit Grootegast aangehouden voor betrokkenheid bij Fries methlab

Meer over dit onderwerp:
112nieuws drugs
Deel dit artikel:

Recent nieuws