'Teleurstellend dat zonnestudio niet open mag en nagelsalon wel'

Met deze lage voorjaarstemperaturen zouden veel mensen graag 'een zonnebankje willen pakken'. Maar van de rechter moeten de zonnestudio's voorlopig dicht blijven: de branche verloor woensdag een kort geding. Marcia Lokken van Studio Allure in Hoogezand baalt.

'Het is teleurstellend. We hadden er ergens wel op gerekend dat we nog niet open mochten, maar je hebt toch hoop', verklaart Lokken.

Wat haar vooral steekt, is de onduidelijkheid. 'Ik word dagelijks meerdere keren gebeld. Waarom mag de zonnebank niet? Waarom mag een nagelbehandeling of gezichtsbehandeling dan wel? Mensen begrijpen het niet. En wijzelf ook niet. Ik kan het niet uitleggen.'

Willekeur

'Bij een zonnebank raak je niemand aan. Je gaat alleen je cabine in en hebt er niemand bij nodig', stelt Lokken. Volgens haar lijkt het huidige verbod op zonnebanken 'haast willekeur'. 'Tijdens de eerste lockdown mochten de zonnebanken wel gewoon open en mochten de contactberoepen niet. Nu is het precies andersom.'

Toch zegt Lokken 'mazzel' te hebben, want helemaal zonder inkomsten zit ze niet. In haar nagelstudio en schoonheidssalon kan ze gewoon klanten ontvangen. Maar de zonnebank, die gaat voorlopig alleen voor eigen gebruik aan.

Lees ook:
- Het laatste nieuws over corona in ons liveblog
- Alles over corona in onze provincie

Meer over dit onderwerp:
coronavirus zorg
Deel dit artikel:

Recent nieuws