Lycurgus legt nieuwe spelverdeler voor twee jaar vast

Volleybalclub Amysoft Lycurgus heeft spelverdeler Markus Held voor de komende twee seizoenen vastgelegd. De 20-jarige Held komt over van Active Living Orion uit Doetinchem.

De talentvolle spelverdeler staat ook op de longlist van het Nederlands team. Hij is de jongere broer van Stijn Held, die voor dit seizoen twee jaar in Groningen speelde, en momenteel eveneens bij Orion onder contract staat. Ook broer Julius, vader Willem en oom Henk-Jan hebben volleybal op het hoogste niveau in Nederland gespeeld.

'Beste plek in Nederland'

Markus Held begon met volleybal bij SSS in Barneveld. Vanaf 2017 speelde hij drie seizoenen op Papendal bij het Talentteam. Het afgelopen jaar was hij speler bij Orion, een concurrent van Lycurgus.

Lycurgus is voor een jonge volleyballer de beste plek in Nederland om te spelen
Markus Held

‘Vooropgesteld, ik heb een goed jaar bij Orion gehad. Ik had kunnen blijven, maar toen belde Arjan Taaij. Ik hoefde niet lang na te denken. Lycurgus is voor een jonge volleyballer denk ik de beste plek in Nederland om te spelen', zo laat hij op de website van zijn nieuwe club weten.

Selectie volgend seizoen

De selectie van Lycurgus voor het volgende seizoen telt tot nu toe drie spelers. Eerder deze week werd bekend dat middenman (en aanvoerder) Dennis Borst en libero Steven Ottevanger nog een jaar blijven. Passer-loper Bennie Tuinstra vertrekt na dit seizoen naar het Duitse Helios Grizzlys Giesen en passer-loper Erik van der Schaaf gaat verder bij Sliedrecht Sport.

Lees ook:
- Finales Lycurgus op de schop, data zijn bekend
- Lycurgus-speler Bennie Tuinstra zet carrière voort in Duitsland
- Lycurgus ziet spelers vertrekken en blijven

Meer over dit onderwerp:
lycurgus
Deel dit artikel:

Recent nieuws