Perrons te hoog voor nieuwe Arriva-treinen; stations moeten aangepast

Omdat de in- en uitstap van de nieuwe Arriva-treinen te hoog is, zal ProRail de komende jaren de hoogte van verschillende perrons gaan aanpassen. Reizigers die dat willen kunnen tot die tijd gratis hulp krijgen bij het in- en uitstappen.

De nieuwe WINK-treinen gaan vanaf aanstaande maandag rijden in Groningen en Friesland. Volgens de provincie Groningen zijn enkele perrons echter nog niet op de juiste hoogte voor deze treinen. 'Voor de reiziger kan dat op sommige stations gevolgen hebben bij het in- en uitstappen.'

Om die reden wordt de hoogte van de perrons de komende jaren aangepast. Dat neemt ProRail voor z'n rekening.

Meer dan gemiddelde afwijking

'De hoogte van de plank die uitschuift bij het in- en uitstappen verschilt per treintype', zegt de provincie, 'maar beide hoogtes voldoen aan de gestelde eisen. Bij de meeste stations zijn de hoogteverschillen tussen het perron en de trein zo klein dat alle reizigers makkelijk in en uit kunnen stappen.'

Maar bij enkele stations wijkt de hoogte tussen de trein en het perron meer af dan gemiddeld. Eén van de stations waarvan de perronhoogte wordt aangepast, is die van Hoofdstation in Stad.

Gratis reisassistentie

In de tussentijd biedt Arriva assistentie aan voor reizigers bij het in- en uitstappen van de trein. Deze assistentie wordt verleend door een extern bedrijf. De mogelijkheid bestaat dat bij het in -en uitstappen een treeplank wordt gebruikt.

Reizigers die hier behoefte aan hebben kunnen dit tot drie uur van tevoren aanvragen. Deze service is gratis.

Lees ook:
- Vanaf maandag stap je in de nieuwe Arriva-trein: zo ziet-ie eruit

Meer over dit onderwerp:
groningen-stad Transport
Deel dit artikel:

Recent nieuws