Zuidhorner staat in juni terecht voor doden moeder

Hulpdiensten ten tijde van het steekincident in Grijpskerk
Hulpdiensten ten tijde van het steekincident in Grijpskerk © ProNews
De inhoudelijke behandeling van de strafzaak tegen de 36-jarige man uit Zuidhorn die ervan wordt verdacht zijn moeder (57) in Grijpskerk te hebben doodgestoken, staat op 8 juni gepland.
Het strafdossier is zo goed als compleet voor behandeling van de zaak, zo werd vrijdag besproken tijdens een niet-inhoudelijke zitting. De rechtbank houdt met de datum nog wel een slag om de arm.

Moord of doodslag

De verdachte wordt moord dan wel doodslag op zijn moeder verweten. Hij zou haar op vrijdagavond 2 oktober 2020 meerdere malen met een mes in haar rug, borst, buikstreek en bovenlichaam hebben gestoken. Dat gebeurde rond tien uur in de avond plaats in haar woning aan de Burmanniastraat in Grijpskerk.
Hulpdiensten rukten massaal uit. Omstanders zagen dat de vrouw werd gereanimeerd, maar hulp mocht niet meer baten.

Scheveningen

De verdachte werd direct na de steekpartij opgepakt en zit sindsdien vast. Hij verblijft in het Penitentiair Psychiatrische Centrum in Scheveningen. Hij moet daar blijven tot zijn strafzaak dient, bepaalde de rechtbank vrijdag.
Inmiddels zijn alle rapporten van een psycholoog, een psychiater en een gedragsdeskundige aan het dossier toegevoegd. Reclassering verwacht binnen een maand aan de officier van justitie en de rechters een advies uit te brengen op basis van alle verzamelde informatie. Mogelijk wil de advocaat van de verdachte nog deskundigen horen over zijn cliënt en diens toestand.

Aanleiding nog onduidelijk

Mocht de strafzaak toch vertraging oplopen, dan staat in elk geval vanaf de zomer niets een inhoudelijke behandeling meer in de weg. Wat de aanleiding voor de dodelijke steekpartij is geweest, komt dan ook ter sprake.