Autodrôme heropent deuren voor reparaties

GRONINGEN - Autobedrijf Autodrôme met vestigingen in onder meer Groningen, Winschoten, Leek en Hoogeveen is maandagmorgen weer opengegaan.
Het bedrijf zit door de economische crisis zwaar in de problemen en heeft eind vorige week surseance betaling aangevraagd. Ongeveer 250 mensen dreigen op straat komen te staan. Huisbankier ABN Amro heeft na overleg een krediet ter beschikking gesteld. Maandag zijn de deuren op allerlei vestigingen weer opengegaan.
Het betreft de reparatie- en schadeherstelafdelingen van personenauto's. In Groningen en Hoogeveen zijn ook de afdelingen voor vrachtwagens weer geopend. Ook is er inmiddels weer bemanning op de recepties. Mensen kunnen vanaf maandagmiddag contact opnemen met de bedrijven voor vragen. De verkoopafdeling ligt nog stil. Volgens curator Hans Silvius is het niet te verwachten dat deze snel weer opgestart gaat worden.

Faillissement

Autodrôme hoopt dat de rechter dinsdag een uitspraak doet over het aangevraagde faillissement waardoor de lonen over april uitbetaald kunnen worden. Vervolgens neemt het UWV het over.

Doorstart

Er hebben zich, volgens curator Silvius, meerdere kandidaten gemeld voor overname van delen van het bedrijf. 'Het bedrijf leent zich natuurlijk uitstekend voor opdeling en verkoop in delen. Mocht er zich een kandidaat melden die geïnteresseerd is in een totale overkoop dan behoort dat natuurlijk ook tot de mogelijkheden', aldus Silvius.