Afgelopen: Donar moet hoofd diep buigen voor koploper Leiden

De basketballers van Donar komen vanavond in actie tegen lijstaanvoerder ZZ Leiden. Deze topper in MartiniPlaza begint om 19.30 uur en is te volgen via onze livestream.

Hoge pieken, diepe dalen. Zo zou je het seizoen tot nu toe van Donar kunnen de samenvatten. De formatie van coach Ivan Rudez verloor drie keer op rij, leek het momentum gevonden te hebben met een zege tegen Feyenoord, maar verloor daarna weer van Heroes Den Bosch. Hierna toonden de Groningers veerkracht want vervolgens werd een gehavend Zwolle wel dik verslagen: 72-91. Dit resulteert tot nu toe in een derde plaats op de ranglijst met 24 punten.

Koploper Leiden

Nu staat een regelrechte topper tegen koploper Leiden op het programma. De Leidenaren pakten al dertig punten en hebben daarmee een gaatje geslagen met de concurrentie. Beide ploegen stonden dit seizoen drie keer eerder tegenover elkaar in Zuid-Holland. Twee keer was het close; Donar wist er met met 84-88 te winnen op 5 januari jongstleden. Leiden stond drie weken geleden met 96-91 aan de goede kant van de score. De enige grote uitslag kwam op 16 januari toen Leiden dik won met 98-67.

Livestream

Doet Donar, met nog drie wedstrijden voor de play-offs te gaan, een gooi richting koppositie of gaan de punten mee naar Leiden? Volg het duel via onderstaande livestream. Het commentaar is van Karel-Jan Buurke en Anjo Mekel.

Deel dit artikel:

Recent nieuws