UMCG kijkt uit naar levering Janssen-vaccins

Een zorgmedewerker krijgt een vaccinatie
Een zorgmedewerker krijgt een vaccinatie © ANP
Het UMCG hoopt maandag te horen hoeveel van de geleverde Janssen-vaccins naar het Noorden komen. Het kabinet maakte zaterdag bekend dat Nederlandse ziekenhuizen in totaal op 35.000 doses kunnen rekenen, bestemd voor ziekenhuismedewerkers met direct patiëntcontact.
De eerste 80.000 doses van het Janssen-vaccin worden maandag aan ons land geleverd. Die worden vervolgens verdeeld over de verschillende regio's en daarbinnen over alle ziekenhuizen.
'Het is nog niet bekend wanneer dit precies zal zijn', zegt UMCG-woordvoerder Joost Wessels. 'Laat staan dat duidelijk is hoeveel er precies beschikbaar komen voor ROAZ-regio Noord en vervolgens voor UMCG.'

Eén prik nodig met Janssen

Tot nu toe werden alleen ziekenhuismedewerkers ingeënt die met coronapatiënten werken, zoals op de ic of op speciale covid-afdelingen. Het is de bedoeling dat de komende weken alle ziekenhuismedewerkers met direct patiëntcontact worden ingeënt. De 35.000 vaccins van Janssen vormen daartoe de eerste aanzet. Met dat vaccin hoeven mensen maar één keer te worden geprikt.

Meer dan 7500 patiënten geprikt

Zondag kregen in het UMCG de laatste van meer dan 7500 hoog risicopatiënten hun eerste prik. Dat gebeurde met het vaccin van Moderna. De inentingsoperatie vond de afgelopen drie weekenden plaats in het ziekenhuis. Over twee weken begint de ronde voor de tweede prik.