Politie toont beelden overval tankstation Bellingwolde

Het tankstation werd op 6 mei 2019 overvallen door twee mannen
Het tankstation werd op 6 mei 2019 overvallen door twee mannen © Huisman Media
Beelden van twee mannen die een tankstation in Bellingwolde overvallen, worden aankomende dinsdag getoond in het programma Opsporing Verzocht. In mei 2019 namen de twee een kassalade mee van een tankstation aan de Rhederweg in Bellingwolde.
Twee jaar na de gebeurtenis zijn er nieuwe ontwikkelingen in het onderzoek naar de gebeurtenis, omdat iemand anoniem informatie tipte aan de politie. Reden voor het onderzoeksteam om de beelden van de overval te tonen. 'Op die beelden zijn de verdachten goed te zien', stellen ze.

Eén overvaller dreigt met vuurwapen

Op 6 mei 2019 arriveren er in de ochtend twee mannen in een kleine lichtgrijze auto. De eigenaar van het tankstation ziet de twee aankomen. Eén van de twee overvallers dreigt vervolgens met een vuurwapen en loopt langs de eigenaar de winkel van het tankstation in. Vervolgens probeert de eigenaar de tweede overvaller buiten de deur te houden, maar zonder succes.
Ondertussen heeft de man met het vuurwapen de kassalade te pakken. Terwijl de eigenaar van de winkel op de grond ligt, rennen de twee weg en vluchten ze waarschijnlijk in een Opel Corsa. Ze rijden in de richting van Oude Pekela en Bourtange.

Rode hoodie, gele gympen en Action-tas

Vorige week heeft de politie een reconstructie opgenomen bij het tankstation. Die beelden worden samen met de camerabeelden getoond. Op de camerabeelden is te zien dat de verdachte met het vuurwapen een rode trui met capuchon draagt en gympen met witte strepen aan heeft. Hij is ongeveer 1 meter 86 lang.
De tweede verdachte is iets kleiner en draagt gele schoenen. Ook heeft hij een witte Action-boodschappentas in zijn handen.
De politie hoopt dat mensen meer informatie hebben over de verdachten, bijvoorbeeld op basis van de beelden die dinsdagavond worden getoond. De uitzending van Opsporing Verzocht begint om 21.20 op Nederland 1.