Huisartsen kunnen 60- tot 64-jarigen prikken op locaties van GGD

De vaccinatielocatie bij Kardinge in stad Groningen
De vaccinatielocatie bij Kardinge in stad Groningen © Joey Lameris/ 112 Groningen
Huisartsen in onze provincie zijn begonnen met het vaccineren tegen corona van hun eigen doelgroepen. Het gaat hierbij in eerste instantie om Groningers tussen de 60 en 64 jaar. De huisartsen krijgen bij de vaccinaties ondersteuning van de GGD Groningen.
Er zijn Groningse huisartsen die onvoldoende plek hebben voor het vaccineren. Met name ruimte voor het verplichte kwartiertje wachten na de coronaprik is een probleem.

Discotheek Fox

De GGD biedt daarom de huisartsen plek op de vaccinatielocaties die nu in rap tempo worden geopend. Zo kunnen huisartsen een plek krijgen in Martiniplaza en Kardinge in Stad, in Veendam, Appingedam en Zuidhorn. Daar worden al langer of sinds vandaag vaccinaties uitgevoerd.
Op de rol staan nog Scheemda (volgende week), Hoogezand, Stadskanaal en Warffum. Bij de laatste twee - discotheek Fox en de Op Roakeldais-hal- kunnen huisartsen, mochten ze dat willen, nu al terecht om hun prikken bij hun doelgroep te zetten.

Weinig vaccins

De GGD neemt deze twee locaties vooralsnog niet in gebruik omdat er te weinig vaccins zijn. Huisartsen die om een plek verlegen zitten, kunnen contact opnemen met de GGD Groningen.