Lintje voor verbindende factor in de scheidsrechterswereld

© ANP
Bram Vazel uit Veendam was jarenlang actief in het amateurvoetbal als scheidsrechter. Hij leidt geen wedstrijden meer, maar is nog altijd druk in de weer voor de KNVB en belangenvereniging COVS. Voor zijn inzet is Vazel maandag benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau
Totdat de corona-maatregelen het amateurvoetbal op slot gooiden, was Vazel ieder weekend nog te vinden op de velden. En ook door de week was hij vaak avonden op pad voor wedstrijden in de zaal of vergaderingen.

Oldambt en Veenkoloniën

Van zijn expertise als scheidsrechter wordt graag gebruik gemaakt door leden van de Scheidsrechtersvereniging Oldambt en Veenkoloniën. De vereniging telt zo'n negentig scheidsrechters.
'De heer Vazel is daarmee al tientallen jaren een verbindende factor in de scheidsrechterswereld', aldus burgemeester Sipke Swierstra van Veendam, die Vazel de koninklijke onderscheiding maandag opspeldde.
Vazel zou zijn ridderorde tijdens de ledenvergadering van de scheidsrechtersvereniging hebben ontvangen, maar die is vanwege de coronamaatregelen uitgesteld.