Dubbele brandstichting in Noordbroek

Dubbele brandstichting in Noordbroek
NOORDBROEK - Onbekenden hebben donderdagavond geprobeerd brand te stichten in een kleedruimte van voetbalvereniging ZNC aan de Schoolstraat in Noordbroek.
Door een openstaand klapraam werd brandbaar materiaal naar binnen gegooid. De brandweer rukte met groot materieel uit, maar hoefde niet in actie te komen. Het vuur is waarschijnlijk uit zichzelf gedoofd.
Een paar uur later moest de brandweer opnieuw in actie komen. Dit keer ging het om uitslaande brand in het fietsenhok van de nabij gelegen basisschool.
De politie onderzoekt of er een verband bestaat met de branden die afgelopen zondag in Zuidbroek en Muntendam werden gesticht. Daarbij ging onder meer een boerenschuur in vlammen op en raakte de jeugdsoos in Zuidbroek zwaar beschadigd.
De politie voert de komende dagen verscherpte controles uit. Tot nu toe zijn er geen arrestaties verrricht. Wel worden inwoners die in het verleden met justitie in aanraking zijn geweest wegens brandstichting tegen het licht gehouden.
Zowel de politie als de burgemeester van de gemeente Menterwolde wilden vrijdag niet reageren. Ze willen de affaire niet groter maken dan die in werkelijkheid is, aldus een woordvoerder.