Bloemetjesmarkt als vanouds druk en 'gemütlich'

GRONINGEN - De jaarlijkse bloemetjesmarkt in Stad was als vanouds druk en 'gemütlich'.
En over het weer kon dit jaar niet geklaagd worden. Een strak blauwe hemel, een heerlijk voorjaarszonnetje en temperaturen van rond de 20 graden. Het echte lentegevoel kon onder deze omstandigheden dan ook niet uitblijven.
Om alles in goede banen te leiden was overal aan gedacht. Zo stond er op de Grote Markt een bloemendepot, waar mensen hun gekochte ruikers en planten even konden stallen en waren er op verschillende plekken watervoorzieningen om de dorstige planten water te geven.

Verkeer

Op de aanvoerwegen richting Groningen was het 's ochtends behoorlijk druk. Met name vanaf de A7 richting de binnenstad was er sprake van langzaamrijdend verkeer. Automobilisten werd verzocht aanwijzingen van de verkeersregelaars op te volgen.
Verder werden bezoekers van de Bloemetjesmarkt opgeroepen om richting de aangewezen parkeerplaatsen te rijden. Daar stonden pendelbussen die de bezoekers naar de markt brachten.
Rond een uur of drie verlieten de meeste bezoekers de binnenstad om naar huis te gaan. Voor veel bezoekers werd het een lange terugreis, omdat ze bij het Europaplein de nieuwe afslag naar de A7 voorbijreden.