Verenigingsgebouw in Noordbroek afgebrand

NOORDBROEK - Extra surveillances door de politie hebben niet mogen baten: het verenigingsgebouw van de Omnivereniging in Noordbroek is zondagnacht door brand verwoest.
De brand werd om kwart over drie gemeld. De brandweer is urenlang bezig geweest met het blussen van de brand. De brand ontstond aan de voorkant en verplaatste zich via de houten dakconstructie naar de achterkant van het gebouw. Het vuur was daardoor lastig te bestrijden. De brandweer is nog tot ver in de ochtend van Eerste Paasdag bezig geweest met nabluswerkzaamheden.

Brandstichting

De brand in het verenigingsgebouw aan de Schoolstraat is de zevende brand in de gemeente Menterwolde in een week tijd. Na donderdagnacht zette de politie extra surveillances in. Die nacht moest de brandweer tot tweemaal toe uitrukken vanwege brandstichtingen in nabij gelegen panden.
In het gebouw zaten vier verenigingen gehuisvest. Het gebouw bood ook tijdelijk onderdak aan de plaatselijke jeugdsoos. De Technische Recherche start een onderzoek naar het ontstaan van de brand.