Groningen in de ban van paasvuren

GRONINGEN - Op meerdere plekken in Groningen was het deze paasdagen weer raak: enorme hopen hout gingen in de hens. Volgens de organisatoren wordt het steeds drukker bij de paasvuren.
Eerste Paasdag was het in onder meer Kiel Windeweer raak: om acht uur 's avonds ging de brand in de verzamelde takken, stronken en ander hout, wat een gloeiende warmte verspreidde onder het toegestroomde publiek. Het weer zat mee; het bleef droog en de wind bleef redelijk liggen.
De wind was echter niet zo rustig dat de rook bij alle paasvuren even mooi recht omhoog ging. Mede door deze oostenwind kwamen het afgelopen weekeinde veel klachten binnen bij de politie over brandlucht. Zo waren in Oude Pekela enkele kleine paasvuren, die de politie en brandweer handenvol werk bezorgden.
Tweede Paasdag ging het pas echt los. Onder meer in Wedde, Midwolde, Slochteren, bij Kardinge in Stad, in Uithuizermeeden, Warffum, Westeremden, Sellingen, Mussel, Zevenhuizen werden metershoge hopen hout in brand gezet. Ook deze avond was het lekker lenteweer.