Verdachte kindermisbruik blijft vastzitten tot zaak dient

De rechtbank Noord-Nederland in de stad Groningen
De rechtbank Noord-Nederland in de stad Groningen © ANP
Een van kindermisbruik verdachte man uit Veendam moet zijn zaak in gevangenschap afwachten. De rechter vindt het risico dat de 36-jarige man weer in de fout gaat veel te groot. De verdachte zat nog in de proeftijd van een eerdere ontuchtzaak.
De Veendammer wordt ervan verdacht dat hij zich in augustus vorig jaar vergreep aan een jongen van elf. Hij heeft hier in grote lijnen bekentenissen over afgelegd. Waar dit misbruik plaatsvond, is niet bekendgemaakt.

Misbruikte zes jaar lang

In 2017 werd de man al eens veroordeeld. Hij woonde toen nog in Hoogeveen. Daar misbruikte hij drie jongens op wie hij oppaste. Bij het jongste kind duurde het seksueel misbruik vanaf zijn vierde tot zijn tiende.
De verdachte filmde de kinderen en maakte seksueel getinte foto's. Op de computer van de man werden destijds honderden foto's met kinderporno gevonden. De rechter bepaalde in 2017 dat hij naast een celstraf zich moest laten behandelen en dat hij een proeftijd van tien jaar zou krijgen. Binnen die proeftijd ging het dus weer mis.
De zaak van de jongen die vorig jaar is misbruikt, komt in juli aan de orde in de rechtbank.