Amerikaanse verdachte steekpartij politieagent is terug in Nederland

De 32-jarige Amerikaan die wordt verdacht van het steekincident aan de Van Houtenlaan in Groningen waarbij op woensdag 10 maart twee politieagenten gewond raakten, is donderdagmiddag overgeleverd aan Nederland.

Dat laat de politie weten, die eraan toevoegt dat vanwege het onderzoek niet meer informatie kan worden gedeeld.

De Amerikaan werd op zaterdag 13 maart aangehouden in Noord-Frankrijk, samen met een 20-jarige man uit de gemeente Oldambt. Die werd op maandag 29 maart al door de Franse politie uitgeleverd aan Nederland. De Amerikaanse verdachte is nu ook terug in ons land en wordt verhoord voor zijn rol in het incident.

Twee agenten raakten gewond

Beide mannen worden verdacht van het neersteken van twee agenten op woensdag 10 maart aan de Van Houtenlaan in Stad. Het duo werd daar rond 22.00 uur staande gehouden wegens het overtreden van de avondklok.

Eén van beide agenten werd in het gezicht gestoken; hij raakte daarbij levensgevaarlijk gewond. Een tweede agent liep tijdens de worsteling die ontstond verwoningen op aan haar been, maar zij mocht een dag later het ziekenhuis verlaten.

Klopjacht eindigt in Noord-Frankrijk

Na de steekpartij ontstond een klopjacht op de daders. Een woonbooteigenaar aan het Winschoterdiep herkende de verdachten op camerabeelden en tipte de politie. De mannen hadden via Airbnb een deel van de boot gehuurd.

De politie kon de verdachten op zaterdag 13 maart aanhouden op een snelweg in Noord-Frankrijk.

Lees ook:
- Verdachte van neersteken agenten zit nu vast in Nederland
- Winschoter verdachte van neersteken agent twee weken langer vast
- Hoe snel komen verdachten steekpartij van Frankrijk naar Nederland?

Meer over dit onderwerp:
112nieuws
Deel dit artikel:

Recent nieuws