Sportcommentator en verslaggever Heinze Bakker overleden

Sportjournalist Heinze Bakker is overleden. Hij werd 79 jaar. De oud-presentator en commentator was al geruime tijd ziek. Bakker begon zijn loopbaan bij de RONO in Groningen.

Hij presenteerde voor de Regionale Omroep Noord en Oost (RONO) elke dinsdag en vrijdag het Friese nieuws vanuit Groningen. In 1969 werd hij eindredacteur en presentator van het Fries programma en was hij geregeld te horen met verslagen uit de Friese Statenvergaderingen, van het Skûtsjesilen en presenteerde hij het wekelijkse sportprogramma.

Sport

Na de opsplitsing van de RONO ging Bakker aan de slag bij Omrop Fryslân. Niet veel later stapte hij over naar de NCRV. Hij was bij deze omroep regelmatig te horen in het programma 'Hier en Nu'. Daarnaast werd hij eindredacteur van NCRV Zaterdagsport. Ook werd Bakker ingezet als verslaggever bij Langs de Lijn. Vanaf 1974 deed hij een aantal keren verslag van de Tour de France.

Hij werd vervolgens ook een van de gezichten van Studio Sport en becommentarieerde tennis- en schaatswedstrijden. Tot zijn vervroegde uittreding in 2002 was hij eindredacteur van Studio Sport.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel:

Recent nieuws