Johan Remkes moet rust terugbrengen in provincie Limburg

Johan Remkes wordt tijdelijk commissaris van de Koning in Limburg. De ervaren bestuurder uit Groningen volgt Theo Bovens op, die vorige week opstapte.

In de provincie Limburg is sprake van een bestuurscrisis. Alle zeven gedeputeerden boden hun ontslag aan toen bleek dat een oud-gedeputeerde met behulp van Limburgse bestuurders subsidiegeld doorsluisde naar eigen bv’s. Eerder bleek dat CDA-gedeputeerde Ger Koopmans een eigen adviesbureau had, maar dat niet meldde op zijn lijst met nevenfuncties. NRC Handelsblad bracht deze integriteitskwesties aan het licht, waarop de gedeputeerden en Bovens opstapten.

Johan Remkes bevestigt tegenover NRC zijn nieuwe rol: ‘Deze loodgieter uit Groningen gaat Limburg helpen. De Staten moeten aan de slag.’

Lange staat van dienst

Remkes heeft een lange staat van dienst als bestuurder. Hij was gemeenteraadslid in de stad Groningen, Statenlid en gedeputeerde in onze provincie. Later werd hij minister van Binnenlandse Zaken en vicepremier. Tussen 2010 en 2019 was de Groninger VVD’er commissaris van de Koning in Noord-Holland.

Daarna was hij nog waarnemend burgemeester van Den Haag, nadat Pauline Krikke opstapte. Met de tijdelijke klus in Limburg voegt Remkes een nieuw hoofdstuk toe aan zijn lange bestuurlijke loopbaan.

Lees ook:
- Groninger Johan Remkes benoemd tot ereburger van Den Haag

Deel dit artikel:

Recent nieuws