Stadjer en Winschoter plunderen rekening Gronings echtpaar

De politie heeft afgelopen week een Stadjer (21) en een Winschoter (20) gearresteerd wegens witwassen. De twee hadden, nadat ze de rekening van een ouder Groningse echtpaar hadden geplunderd, argwaan gewekt door met gezichtsbedekking te pinnen in Stad.

Die pintransactie vond afgelopen dinsdag plaats. Via het kenteken van de auto van de twee werden ze vervolgens in Lemmer aangehouden. Daarbij werd een geldbedrag van 4950 euro bij één van de twee aangetroffen.

Omdat de twee geen goede verklaring konden geven voor die som geld en evenmin konden bewijzen dat ze de rechtmatige eigenaar waren van dat bedrag, werden ze gearresteerd wegens witwassen.

Bankpassen van een ander

Bij hun arrestatie werden vervolgens bankpassen en een identifiër/reader aangetroffen die niet op hun naam stonden. De houders van de twee passen betrof een ouder echtpaar uit de stad Groningen.

Zij vertelden de politie dat zij eerder die dag telefonisch waren benaderd door een persoon die zich voordeed als bankmedewerker. Deze had hen verteld dat hun passen en reader later zouden worden opgehaald door een bankmedewerker. Het echtpaar geloofde de beller.

4900 euro verdwenen

Nadat het echtpaar door de politie in kennis was gesteld, bleek dat er 4900 van hun rekening was gehaald. 'Mogelijk is dit gedaan door één van de aangehouden verdachten', aldus de politie.

De politie belooft het in beslag genomen geld terug te zullen geven aan het echtpaar.

LEMMER – Verdacht veel geld Op dinsdag 13 april 2021 werd er in Groningen door een collega in vrije tijd een verdachte...

Posted by Politie De Fryske Marren on Friday, April 16, 2021
Meer over dit onderwerp:
112nieuws groningen-stad
Deel dit artikel:

Recent nieuws