Lycurgus wint opnieuw de beker ten koste van Dynamo

Lycurgus viert de beker
Lycurgus viert de beker © JKbeeld
De volleyballers van Amysoft Lycurgus hebben net als vorig jaar de nationale beker gewonnen ten koste van rivaal Draisma Dynamo uit Apeldoorn. De bekerfinale eindigde in 3-1 in het Alfa-college Sportcentrum in Groningen.
Het duel tussen de nummers één en twee van de kampioenspoule was op voorhand beladen, mede doordat er altijd veel rivaliteit heerst tussen de ploegen van coach Redbad Strikwerda en het team van coach Arjan Taaij. Dat niet alleen, ook is de finale verplaatst door een corona-uitbraak bij de ploeg uit Apeldoorn.
Lycurgus viert bekerwinst

Na twee sets in evenwicht

De Groningers gingen furieus van start en stonden al snel flink voor. De eerste set eindigde in 25-16. In de tweede set begon Dynamo juist sterk. De Groningers konden de achterstand niet meer goedmaken (20-25).
Reacties op de bekerwinst

Lycurgus maakt het af

De derde set werd razend spannend. Lycurgus had lange tijd een kleine voorsprong, maar op het einde kreeg Dynamo toch een setpoint. Lycurgus werkte dat weg en sloeg vervolgens zelf toe bij het tweede setpoint (27-25). In de vierde set had Lycurgus weer een goede start. De bezoekers wisten het gat niet meer te dichten (25-21), waardoor Lycurgus, na 2016 en 2020, de derde beker in de geschiedenis van de club veroverde. Dynamo won de beker in totaal tien keer.
De ontlading na het winnende punt
De ontlading na het winnende punt © JKbeeld

Finale om de landstitel

De finalereeks om het landskampioenschap (best-of-three), eveneens tegen Dynamo, wordt de komende week gespeeld. De speeldata zijn woensdag 21 april om 20.00 uur, zaterdag 24 april om 15.00 uur en zondagmiddag 25 april.