Lorentzstraat in Stad tijdens afhalen en brengen scholieren dicht voor auto's

De gemeente Groningen maakt vanaf deze week van de Lorentzstraat in Stad tijdelijk een schoolstraat. De proef duurt twaalf weken en moet een veiligere situatie opleveren bij basisschool De Starter.

Aan de achterzijde van de school, wordt tijdens de breng- en afhaaltijden van de kinderen de straat afgesloten voor gemotoriseerd verkeer zodat kinderen veiliger naar school kunnen.

Volgens directeur Annemarie Beukema-Kars is de proef nodig omdat de straat anders volstaat met auto's. En dat levert gevaarlijke situaties op voor voetgangers en fietsers. 'We willen dit graag stimuleren. Wat mij betreft is dit voor altijd.'


Minder uitlaatgassen

Wethouder Philip Broeksma: 'Een schoolstraat zorgt ervoor dat kinderen veilig de school in en uit kunnen. Andere voordelen zijn een gezondere schoolomgeving met minder uitlaatgassen aan de schoolingang, een rustige sfeer bij de schoolingang en het stimuleren van meer beweging bij de kinderen.'

Deel van een groter onderzoek

In andere steden zijn er succesvolle proeven afgerond. De gemeente Groningen gaat samen met de school testen of het ook bijdraagt aan een betere schoolomgeving, onder meer door het afnemen van enquêtes. Mogelijk volgt de proef ook bij andere basisscholen in de gemeente.

Meer over dit onderwerp:
groningen-stad onderwijs
Deel dit artikel:

Recent nieuws