Hoger beroep tegen Beuving uitgesteld

DE PUNT - Justitie heeft het hoger beroep tegen jachtwerfeigenaar Wessel Beuving in De Punt uitgesteld.
Het OM wil dat deskundigen aanvullend onderzoek doen naar de schuld van de werfeigenaar. In mei vorig jaar woedde een felle brand in een loods van Beuving. Daarbij kwamen drie brandweermannen om het leven.
De werfeigenaar werd vorig jaar voor de rechtbank in Assen vrijgesproken van het veroorzaken van de brand. Hij werd echter wel veroordeeld tot drie maanden cel voor het knoeien met het elektriciteitsnetwerk.
Zowel Beuving als het OM gingen tegen die uitspraak in beroep. Dat zal naar verwachting in het najaar plaatsvinden. De werfeigenaar en zijn vrouw zijn hier hevig teleurgesteld over. "Ik vind dit gewoon rekken, er komt geen eind aan, je kunt het niet afsluiten en dat vind ik heel erg", aldus echtgenote Anneke Beuving.
Advocaat Niek Heidanus vindt het vragen om meer onderzoeken wel 'erg veel van het goede'. Bovendien is hij verbolgen, omdat hem niets is meegedeeld. Het OM laat desgevraagd weten dat het volgende week een gesprek met Heidanus wil over het vervolg. Er zou sprake zijn van een communicatiefout.