Miss Eemshaven boven water

Miss Eemshaven boven water
GRONINGEN - In 1973 werd ze gekozen tot Miss Eemshaven en dat is ze nog steeds. Het gaat om de inmiddels 53-jarige Ankie Moesker uit de stad.
Haar naam dook donderdag op toen Bé Bos uit Delfzijl zijn archief overdroeg aan Groningen Seaports. Tijdens die overdracht bleek dat er ooit een Miss Eemshaven is geweest en die is dus nu gevonden.
Ankie Moesker was destijds 18 jaar en woonde in Spijk. In het kader van de opening van de Eemshaven waren er diverse festiviteiten. En als je een kaartje kocht, deed je als meisje vanzelf mee aan de Miss-verkiezing, zo herinnert Moesker zich. Het enige wat ze hoefde te doen was een verhaaltje vertellen en wat heen en weer flaneren. Ankie won honderd gulden met haar titel en een beker.
Veel glamour kwam er overigens niet bij kijken. Ankie reed aan het eind van de dag gewoon op haar witte Puch weer naar huis. Na het winnen van de titel kreeg ze onder meer nog een uitnodiging om mee te doen aan de Miss Groningen-verkiezing. Maar daar heeft de nuchtere Groningse toch maar voor bedankt.