Calon gaat in loondienst bij Aedes

GRONINGEN - Marc Calon wordt niet als zelfstandige ingehuurd door Aedes, maar hij komt in loondienst. Als gevolg daarvan gaat hij 50.000 euro minder verdienen dan de 200.000 euro, die hij aanvankelijk zou krijgen.
Over het salaris, dat Calon zou krijgen voor zijn driedaagse werkweek, is de afgelopen dagen veel onrust ontstaan. Calon zei vrijdagmiddag in het Radio Noord-programma Altijd Wat Anders dat hij er de pest in heeft, dat er alleen over zijn salaris wordt gesproken en niet over volkshuisvesting. Aedes is de landelijke vereniging van woningcorporaties.
Calon benadrukte voor Radio Noord dat hij niet heeft onderhandeld over zijn salaris. De 200.000 euro zou conform de norm zijn. Niettemin heeft hij donderdag minister Eberhard van der Laan van Wonen gebeld en gevraagd of die liever heeft dat Calon in vaste dienst komt. Dat bleek het geval. Calon heeft daarop besloten om in loondienst te gaan. Mocht hij na vier jaar niet herkozen worden, dan ziet Calon bovendien af van een afvloeiingsregeling.