St. Juste weg bij Leekster Eagles om Europees Kampioenschap

Yoshua St Juste in het shirt van het Nederlands futsalteam
Yoshua St Juste in het shirt van het Nederlands futsalteam © OrangePictures
Yoshua St. Juste vertrekt bij Leekster Eagles en keert terug bij Hovocubo uit Hoorn. De zaalvoetbalvereniging uit Leek verwacht de international na volgend seizoen wel gewoon weer terug.
De overgang van St. Juste heeft te maken met het Europees Kampioenschap van volgend jaar in Amsterdam en Groningen. De kans om geselecteerd te worden voor het Nederlands team is groter als hij uitkomt voor een van de top 4 ploegen uit de Eredivisie. Daarnaast kan hij bij de club trainen met nog een aantal internationals.

Geen strobreed

Leekster Eagles kan zich vinden in de overweging van St. Juste en legt hem geen strobreed in de weg. Hij tekende ruim een half jaar geleden een contract voor twee jaar in Leek.
Dat St Juste bij Leekster Eagles verruilt voor Hovocubo is voor bondscoach Max Tjaden geen garantie dat hij geselecteerd wordt om mee te doen aan het EK. ‘Ik wil een topfitte spelersgroep tijdens het toernooi. Momenteel is Yoshua dat niet. Maar ik zie wel een rol voor hem. Het is een ervaren speler met 59 interlands en beschikt over de nodige voetbalintelligentie. Bovendien zit er een goede kop op. Het is absoluut de moeite waard om aan dit paard te trekken. Yoshua leeft mijn ogen nog steeds.’

Verstandig

De bondscoach vind het verstandig dat zijn reserveaanvoerder bij een beter team gaat spelen. ‘Zonder Leekster Eagles te kort te doen, maar bij Hovocubo kan hij twee keer in de week trainen met meer weerstand dan in Leek. Hij moest bij Leekster Eagles heel veel minuten spelen en dat ging ten koste van zijn spel. Nu kan hij in minder minuten hopelijk een hogere intensiteit laten zien.’
Tjaden werkt met een selectie van 21 spelers toe naar het eindtoernooi dat in januari begint. Daar blijft St. Juste de komende maanden onderdeel van uitmaken. Bij de vorige trainingsstage en oefenwedstrijden deed de Groninger niet mee vanwege een blessure aan de lies.

Martiniplaza?

Het Nederlands team speelt tijdens het Europees kampioenschappen alle poulewedstrijden in de Ziggodome in Amsterdam. Het eventuele vervolg wordt ook in de hoofdstad afgewerkt. Tjaden wil in de voorbereiding op het EK een wedstrijd tegen wereldkampioen Argentinië spelen. Als locatie heeft hij Martiniplaza in Groningen op het oog.