Zorgen GroenLinks over AZC Oude Pekela

Zorgen GroenLinks over AZC Oude Pekela
OUDE PEKELA - GroenLinks maakt zich grote zorgen over de omstandigheden in het asielzoekerscentrum in Oude Pekela. In het AZC zouden vrouwen onder meer de kamer moeten delen met vreemde mannen.
De fractie van GroenLinks stelt de vermeende misstanden dinsdag aan de orde tijdens de gemeenteraadsvergadering. 'Wij hoorden bijvoorbeeld dat één vrouw bij allemaal mannen op een kamer wordt geplaatst zonder rekening te houden met sekseverschillen. Dat kan gewoon niet.', zegt fractievoorzitter Elly Knevelman van GroenLinks. 'Mensen moeten wel met respect behandeld moeten worden en op dit moment vinden wij dat dat niet gebeurt.'
Verantwoordelijk wethouder Hennie Hemmes heeft laten weten dat hij inmiddels persoonlijk poolshoogte heeft genomen. Van misstanden is volgens hem geen sprake .
Wel moeten vrouwen en mannen de huiskamer, douche en keuken met elkaar delen, maar volgens Hemmes hoort dat nu eenmaal bij een AZC.  Hij stelt dinsdag de gemeenteraad voor om samen met hem bij het asielzoekerscentrum te gaan kijken.