Alfa-college krijgt anderhalf miljoen om Noorden gezonder te maken

Het Alfa-college krijgt een subsidie van anderhalf miljoen euro voor de zogeheten Vitaliteitscampus. Dat is een vijfjarig programma dat zich richt op het verbeteren van de vitaliteit in de maatschappij en het onderwijs in Groningen en Drenthe.

Doel van het project is meer aandacht geven aan gezond leven in het Noorden. De subsidie wordt bijvoorbeeld gebruikt om mbo- en hbo-studenten als leefstijlcoach in te zetten. Ook wordt er geïnvesteerd in initiatieven om jongeren en ouderen meer te laten bewegen. Voorbeeld is de aanleg van een digitale beweegvloer op locaties voor kinderopvang en ouderenzorg.

Partners

Het geld komt van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en is bedoeld voor onderwijs, professionalisering en onderzoek. Zo moet het beroepsonderwijs beter op de arbeidsmarkt gaan aansluiten.

Aan het programma zijn onder meer de provincie Groningen en de gemeenten Groningen en Westerkwartier verbonden. Vanuit het onderwijsveld doen onder meer de Hanzehogeschool en het Noorderpoort mee. Vanuit de sport zijn onder andere FC Groningen, het Huis voor de Sport en Lycurgus van de partij. En uit de zorgwereld zijn onder meer het Martini Ziekenhuis, het UMCG en Menzis verbonden.

Recent nieuws