Donar eindigt als derde na ruime zege op Feyenoord

Donar in een eerder duel tegen Feyenoord
Donar in een eerder duel tegen Feyenoord © Orange Pictures
De basketballers van Donar hebben de Elite A-groep afgesloten met een duidelijke (80-99) zege in Rotterdam tegen Feyenoord, de nummer vijf van de ranglijst. Hierdoor eindigen de Groningers als derde.
Het was het tweede duel onder leiding van hoofdcoach Pete Miller. Vorige week behaalde hij met zijn ploeg al een monsterzege, uit bij Den Helder Suns (64-105).
In Rotterdam stond de thuisploeg na het eerste kwart met drie punten voor (20-17). In het tweede kwart schoten de Groningers beter dan de Rotterdammers, waardoor er bij rust een kleine voorsprong was voor Donar (38-42).

Zeven Donar-spelers in dubbele cijfers

In het derde bedrijf maakte Donar tien punten meer dan Feyenoord, waardoor het gat aanzienlijk werd (60-74). In het laatste kwart liep Donar nog vijf punten uit.
Zeven spelers van Donar kwamen in de dubbele cijfers. Topscorer aan de kant van de Groningers was Jarred Ogungbemi-Jackson met twintig punten.

In kwartfinale tegen Den Helder Suns

Donar begint op zaterdag 8 mei met een uitduel aan de kwartfinale van de play-offs tegen Den Helder Suns, de nummer zes van de ranglijst. De kwartfinale bestaat uit twee wedstrijden. De return wordt gespeeld op dinsdag 11 mei in MartiniPlaza.
De halve finale wordt gespeeld met een best-of-three serie. De finale bestaat uit een best-of-five en duurt tot eind mei.

Bekertoernooi

Voordat Donar aan de play-offs begint, wordt er volgende week nog een verkort bekertoernooi gespeeld. De ploeg van coach Pete Miller speelt op woensdag 28 april in de kwartfinale. De tegenstander is nog niet bekend.
Vrijdag 30 april wordt de halve finale gespeeld en zondag 2 mei de finale.