Camping in Vierhuizen wordt vakantiepark met tiny houses en safaritenten

Met behulp van Roompot Vakantieparken wordt camping Lauwerszee in Vierhuizen de komende tijd ingrijpend vernieuwd. Ook de bijbehorende herberg 'Het Lachende Paard’ wordt opgeknapt.
De camping in Vierhuizen is sinds vorig jaar eigendom van recreatieondernemer Jelle Bos uit Lauwersoog. Hij ontwikkelde samen met Qurios Vakantieparken een plan om de camping weer op de kaart te zetten. Qurios is onderdeel van Roompot Vakantieparken, dat ruim tweehonderd vakantieparken heeft in Nederland, België, Frankrijk en Spanje.

Nieuwe accommodaties

Op de vernieuwde camping is plaats voor tiny houses, safaritenten, campers en ‘gewone’ kampeerplaatsen. Bos: ‘Er zijn nu 125 plaatsen, en daar zal niet veel aan veranderen. Hoe de verhouding is tussen kampeerplaatsen en de andere accommodaties kan ik nu nog niet zeggen.’
Ook de bij de camping behorende herberg Het Lachende Paard krijgt een opknapbeurt
Ook de bij de camping behorende herberg Het Lachende Paard krijgt een opknapbeurt © Steven Radersma/RTV Noord
'Qurios is een merk dat ik bij deze omgeving vind passen’, zegt Bos. ‘Natuurlijk, duurzaam, kwaliteit, het past goed bij die hoek. Er komen dus geen honderd witte stacaravans te staan. Er is veel behoefte aan de accommodaties die wij gaan verhuren’, stelt Bos.

Niet alleen maar luxe

‘Nu wordt het aangezwengeld door corona, maar eigenlijk zien we al jarenlang een stijgende vraag naar kwalitatief goed verblijfsrecreatie. Kwalitatief goed betekent niet alleen maar luxe onderkomens, maar ook bijvoorbeeld safaritenten. Maar die zijn dan wel gemaakt van kwalitatief goede materialen en staan op mooie locaties.'
De vernieuwde camping in Vierhuizen hoopt in 2022 de eerste gasten te kunnen ontvangen.