Aardbeving met kracht van 2.3 bij Huizinge (update)

Een seismograaf
Een seismograaf © ANP
In de omgeving van Huizinge is woensdagavond rond 21:47 uur een aardbeving gevoeld. De beving had een kracht van 2.3 op de schaal van Richter.
Op de redactie van RTV Noord kwamen tientallen meldingen binnen van mensen die de beving hadden gevoeld. De meldingen kwamen onder meer uit Middelstum, Garsthuizen, Westeremden, Usquert, Kantens, Zandeweer en Zeerijp.

Epicentrum bijgesteld

Het KNMI gaf aanvankelijk Eppenhuizen als epicentrum van de beving. Dat werd een half uurtje na de beving aangepast naar Huizinge.

Bank schudde

'Bank schudde', meldt Mulder uit Middelstum. Joke Oldersma uit Westerwijtwerd: 'We hoorden het aankomen, toen een bons en de beving. Het huis kraakte en bewoog.' En Martijn de Vries uit Middelstum: 'Stevige beving, huis stond te schudden.'
'Alsof er een auto tegen je huis rijdt', zo beschrijft Henk de Boer uit Middelstum zijn ervaring. 'Een diepe brom en trillend huis.' Ook Roelf Blaauwwiekel uit Kantens heeft het over een doffe dreun. 'Alles in huis trilde.'
'De glazen rinkelden in de kast en de kat ging er vandoor. Normaal ben ik niet zo, maar nu schrok ik toch wel enorm', meldt Marie Lou Gregoire uit Garsthuizen.
(bericht is geüpdatet nadat het KNMI het epicentrum van de beving aanpaste van Eppenhuizen naar Huizinge)