Zes windmolens bij industriegebied Roodehaan stap dichterbij

De komst van zes windmolens bij industriegebied Roodehaan in de stad Groningen is een stap dichterbij. De gemeenteraad stemde woensdagavond in met het verder uitwerken van de plannen voor het park.

De molens moeten 139 meter hoog worden, zijn mogelijk tweedehands en krijgen misschien een kleurtje. 'Misschien kunnen we er een soort landmark van maken', zei GroenLinks-wethouder Philip Broeksma er eerder over.

Financieel meeprofiteren

De komende tijd worden de plannen voor de komst van de molens verder uitgewerkt. Daarbij wordt onder andere gekeken naar de manier waarop omwonenden financieel kunnen meeprofiteren van de molens. Ook moeten zij kunnen meebeslissen over de komst van de turbines.

Een aantal omwonenden sprak zich de afgelopen tijd uit tegen het windpark. Zij zijn onder andere bang voor geluidsoverlast en slagschaduw.

Geen windmolens bij Westpoort

De gemeenteraad kiest er ook voor om voorlopig geen windmolens te plaatsen aan de andere kant van de stad, bij Westpoort. Vanwege de vogeltrek zouden daar veel vogels tegen de molens aanvliegen, waardoor de wethouder de komst van molens daar vanuit ecologisch perspectief staakte.

Lees ook:
- 'Windmolens bij Roodehaan? Nee nee nee nee nee.....'
- Komen er zes tweedehands 'regenboogwindmolens' bij Stad?

Meer over dit onderwerp:
duurzaamheid windmolens groningen-stad
Deel dit artikel:

Recent nieuws