De nieuwe middag van Radio Noord

De nieuwe middag van Radio Noord
GRONINGEN - De middag op Radio Noord is met ingang van 6 mei j.l. flink veranderd. Vanaf vier uur ´s middags richt de omroep zich nog nadrukkelijker op mensen onderweg.
Het is een gegeven dat de avondspits tegenwoordig eerder op gang komt. Vanaf 16.00 uur brengt de omroep daarom dagelijks nieuws uit Groningen, reacties van luisteraars op dat nieuws en vooral ook veel informatie voor het verkeer.
Niet alleen over files en vertragingen op de weg, die zo langzamerhand ook Noord-Nederland in hun greep krijgen. Ook gaat Radio Noord regelmatig flitsmeldingen geven.
De presentatie van het nieuwe nieuwsprogramma tussen 16.00 en 18.00 uur is in de vertrouwde handen van Henk Binnendijk: "Een ander geluid aan het eind van de middag. Tussen vier en zes uur is voor de meeste mensen het werk gedaan, ze zitten dan in de auto op weg naar huis. Wij praten ze bij, met al het nieuws van de dag. En met de reacties van bellers in Altijd Wat Anders.
Het nieuwe programma heet 'Van Noord tot Zes'. Een variant dus op het succesvolle ochtendprogramma met de omgekeerde titel: Van Zes tot Noord.
Het vervroegde begin van het nieuws in de middag heeft gevolgen voor de Muziekfabriek van Karel Oosterhuis. Die is nu een uur vroeger, van 13.00 tot 16.00 uur.

Programmering Radio Noord vanaf 6 mei

Van zes tot Noord

06:00 - 09:00 uur
Presentatie: Edwin Pasveer
Prettig wakker worden met elk half uur een Noord Nieuws-bulletin en om 7.30 uur de lange ochtendeditie van Noord Nieuws. Tussen 8.00 en 8.30 nieuws uit binnen- en buitenland en een samenvatting van Altijd Wat Anders van de vorige namiddag (di. t/m vr.). En verder: 'De Standplaats', de weersverwachting van Piet Paulusma en tussen 6.00 en 7.00 uur bovendien de Draaischijf, de RTV Noord verjaardagskalender, de agenda en de historie van die dag.
Tijdens de uitzending kan worden gebeld met 'De Fileverklikker', voor problemen op de Groninger wegen: 050 - 3188288.

Uurtje Nederlands

09:00 - 10:00 uur
Non-stop liedjes in het Nederlands en de streektaal.

De Centrale

10:00 - 13:00 uur
Presentatie: René Walhout
Programma over alles wat er in Groningen leeft. Met: Zoekactie, Standplaats, de Tip van Dou, de Lachlijn en het uitgebreide weerbericht van Piet Paulusma.
Met om 12.00 uur Noord Nieuws.
Op maandag in De Centrale van 12.30 tot 13.00 uur het Sportforum, waarin analisten terugblikken op het voorbije sportweekend.
Op dinsdag, woensdag en donderdag in De Centrale om 12.45 uur De Straat met Piet van Dijken.
Op vrijdag in De Centrale van 12.30 tot 13.00 uur het Nieuwsforum, waarin nieuwsmakers en -volgers terugkijken op het nieuws van de voorbije week.

De Muziekfabriek

13:00 - 16:00 uur
Presentatie: Karel Oosterhuis
Muziek op verzoek voor thuis, in de auto en op het werk. Met om half drie de Fabrieksfavoriet en om half vier De Middagdip.

Van Noord tot Zes

16:00 - 18:00 uur
Presentatie: Henk Binnendijk
Nieuwsprogramma voor luisteraars thuis én onderweg. Met het laatste nieuws uit Groningen, reacties, commentaren, het weer, verkeersinformatie en flitsservice. Met twee keer de belrubriek 'Altijd Wat Anders', en om 16.50 uur 'Lach of ik Schiet' (humor en cabaret).

Twij Deuntjes veur ain Cent

18:00 - 19:00 uur
Presentatie: Henk Scholte
Liedjes in het Gronings en in andere kleine talen uit binnen- en buitenland. Bekende nummers worden afgewisseld met werk van nieuwe CD's. Ook is regelmatig een muziekopname uit het RONO-archief te horen.

De Avond van Noord

Vanaf 19:00 uur
Gevarieerde muziek voor de avond.