Raad Midden-Groningen wil dat molens Windpark N33 's nachts uit staan

Het Windmolenpark langs de N33 bij Meeden
Het Windmolenpark langs de N33 bij Meeden © ANP
De gemeenteraad van Midden-Groningen wil dat het college handhavend op gaat treden bij Windpark N33. De raad wil dat de molens stil worden gezet tussen 22.00 en 6.00 uur omdat ze ernstige overlast veroorzaken.
Bij de dorpsraadcoöperatie Meeden en de gemeentes Midden-Groningen, Veendam en Oldambt zijn meer dan tweehonderd klachten binnen gekomen over de molens van Windpark N33. Een groot deel daarvan gaat over laagfrequent geluid. Omwonenden kunnen niet slapen en zeggen gezondheidsklachten te hebben.
De raad wil dat het college optreedt tegen deze misstanden. Een motie daarvoor werd donderdagavond door negen van de tien partijen ingediend tijdens de gemeenteraadsvergadering.

Knipperende witte lichten

De partijen stellen dat het college een stok heeft om mee te slaan omdat de knipperende witte lichten op de molens niet vallen onder de vergunningsvoorwaarden. 'Wij willen dat het college op korte termijn actie onderneemt omdat burgers in het gebied het zwaar hebben. Door het geluid kunnen mensen niet slapen en hebben ze last van zeer ernstige gezondheidsklachten', stelde Markus Ploeger van Gemeentebelangen Midden-Groningen.
Wethouder Boersma beloofde bestuurlijk in actie te komen en de raad op de hoogte te houden over de vorderingen.