Tientallen autobanden lek gestoken in Nieuwe Pekela: 'Hij liep met een boormachine rond'

In Nieuwe Pekela zijn in de nacht van donderdag op vrijdag banden van tientallen auto's lek gestoken. De politie heeft een 58-jarige man uit de gemeente Pekela aangehouden. Hij werd op heterdaad betrapt door een buurtbewoner.
De bewoner zag rond middernacht hoe een man autobanden aan de Prunuslaan lek prikte en alarmeerde de politie.
Toen agenten ter plaatse kwamen zagen ze bij een van de voertuigen een man die aan het signalement voldeed. Op basis van de meldingen tot nu toe heeft de man bij meer dan veertig auto's toegeslagen door één of meerdere banden lek te steken. Dat gebeurde aan de Prunuslaan, Berkenlaan, Goudenregenlaan en de Seringenlaan. Volgens buurtbewoners gaat het om meer dan vijftig auto's.
'Ik heb vier lege banden'

'Ook de buurman had lekke banden'

Ook Joey Meijer keek vanochtend raar op toen zijn vriendin hem vertelde dat hun auto met lekke banden stond. 'Ze had ochtenddienst, maar toen ze om tien voor zes bij de auto kwam trof ze twee lekke banden aan. Ze maakte me wakker en ik ben gaan kijken. Ik zag dat de buurman ook lekke banden had en een kennis in een andere straat ook.'
Volgens Meijer zag de buurtbewoner die de dader betrapte ook hoe de man te werk is gegaan. 'Hij liep hier met een boormachine rond. Daarmee stak hij alle banden lek. Waarom iemand dat doet? Dat moet je hem vragen. Wij werken er hard voor en zulke personen vernielen alles.'

Politie vraagt om camerabeelden

De politie verwacht dat er mogelijk nog meer mensen slachtoffer zijn geworden van de 'bandenprikker'. Zij kunnen via internet aangifte doen. Bewoners die camerabeelden hebben van de vernielingen, kunnen die delen met de politie. Tot nu toe heeft de politie vijftien aangiftes binnen, zo meldt een woordvoerder.